MT-263

Doğu Ekspresli Kars & Erzurum Turu 4 Gün 3 Gece (UÇAKLI KARS GİDİŞ ERZURUM DÖNÜŞ)

Konaklamalı Tur • Profesyonel Rehber • Lüks Araç

25.000 ₺
Konaklamalı Tur
Turizm Belgeli Lüks Araç
Profesyonel Kokartlı Rehber
25.000 ₺/kişi

Doğu Ekspresli Kars & Erzurum Turu 4 Gün 3 Gece (UÇAKLI KARS GİDİŞ ERZURUM DÖNÜŞ)

Kars Merkez- Ani Harabeleri- Çıldır Gölü- Erzurum Merkez- Çifte Minareli Medrese- Ulu Cami- Yakutiye Medresesi- Üç Kümbetler

Tur Programı

Doğu Ekspres'li Erzurum & Kars Turu 

2 GECE KARS'TA KONAKLAMA & 1 GECE ERZURUM'DA KONAKLAMA

Direkt Uçuş Konforu:
İZMİR - KARS | ERZURUM - İZMİR
Doğu Ekspresi ile Muhteşem Manzaralara Şahit Olacaksınız..
En Güzel Manzaraya Sahip Rota
KARS - ERZURUM ARASI DOĞU EKSPRESİ İLE SEYAHAT DENEYİMİ

KARS ŞEHİR TURU, ANİ HARABELERİ, ÇILDIR GÖLÜ, ERZURUM ŞEHİR TURU

(4 GÜN-3 GECE) 
 

1. Gün: İZMİR - KARS - KARS MERKEZ TURU

Sabah 08:30 İzmir Adnan Menderes Havaalanında buluşuyor ve 10:00'da kalkacak olan İzmir - Kars direkt uçuş konforu ile Kafkas şehri Kars'a iniyoruz. İlk olarak öğle yemeğimizi yöresel lezzetleri tadacağımız restaurantımızda alıyor ve Kars merkez gezimize başlıyoruz. Yapacağımız Kars şehir turunda: Rus işgali sırasında yapılan ve hala kullanılmakta olan binaların bir kısmını göreceğiz. Katerina Sarayı, Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii),İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 Havariler Kilisesi görüyoruz. Gezilerimizi tamamladıktan sonra Kars’ın yöresel lezzetlerinde alışveriş yapabilmeniz için serbest zaman veriyor ardından akşam yemeğimizi almak ve konaklamak üzere otelimize yerleşiyoruz.

2. Gün: ANİ HARABELERİ - ÇILDIR GÖLÜ - KAFKAS GECESİ

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından ilk durağımız Ermenistan sınırını belirleyen Arpaçay’ın yanı başında kurulan ve yüzyıllar boyunca canlı bir ticarete sahip olan Ani Harabeleri’ne geçiyoruz. Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğimiz tarihi eserlerden sadece bir kaçı. Rehberimizin eşsiz anlatımları ile tarihte kısa bir yolculuk yapıyoruz. Ani Harabeleri gezimizin ardından Çıldır Gölüne geçiyoruz. Öğle yemeğimizi Çıldır Gölünün meşhur sarı balığını tadarak değerlendiriyoruz. Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur yapıyoruz. (Ekstra) Çıldır gölü çevresini keşfederek, Kars şehir merkezine dönüyor ve otelimize geçiyoruz. Dileyen misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan yöresel yemekli Kafkas Gecesine katılıyoruz. Akşam yemeğinde Kaz Etli ve yöresel tatlılardan oluşan menümüzü alıyor ve Kafkas Gecesi’nde yöresel dans gösterileri ve etkinlikleri izliyoruz. Ardından konaklamak üzere otelimize dönüyoruz.

3. Gün: DOĞU EKSPRESİ İLE KARS - ERZURUM SEYAHATİ - ERZURUM MERKEZ TURU

Otelimizde erken saatlerde alacağımız kahvaltımızın ardından 08:00’da hareket edecek olan Kars-Erzurum Doğu Ekspresi seyahatimiz için Kars Garına gidiyoruz. Trende yerlerimizi alıyoruz. Yaklaşık 4 saat sürecek bu büyüleyici seyahatte Kars - Erzurum istikametinde harika manzaralar eşliğinde fotoğraf çekme şansımız olacak. Erzurum Garında bizleri bekleyen aracımıza yerleşiyor ve öğle yemeğimizde meşhur Cağ Kebabı yeme şansını elde ediyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Doğu’nun en yüksek ili Erzurum’u gezmeye başlıyoruz. Türkiye’nin en büyük medresesi olan ve ilginç öyküsüyle hafızalara kazınan Çifte Minareli Medrese olacak. Ardından Ulu Camii, Yakutiye Medresesi ( Türk ve İslam Eserleri Medresesi), Üç Kümbetler gezilerimizi tamamlayıp Erzurum’da bulunan otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün: ERZURUM - İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Erzurum’un meşhur Oltu Taşı ürünlerinin sergilendiği Taşhan’a gidiyoruz. Büyüleyici taşlar arasındaki gezintimizin ardından Erzurum Havaalanına geliyor ve 12:40 ta başlayacak İzmir – Erzurum direkt uçuşu ile dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Bir sonraki MartıTur organizasyonunda tekrar görüşmek dileğimiz ile bu muhteşem gezimizi sonlandırıyoruz.

BİLGİLENDİRME:
YURTİÇİ UÇUŞ KURALLARI
Havayolu kuralları gereği 2 aşı olmuş olmanız veya son 6 ay içinde hastalığı geçirmiş olmanız ve 2. Aşınızın üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekir. 2. Aşı üzerinden 14 gün geçmeyen yolcular için en fazla 48 saate sonucu alınmış pcr testi ibrazı gerekmektedir. Aşınızın üzerinden 14 gün geçmediyse ve PCR testi yaptırmadıysanız bu işlem havalimanında minimum 6 saate yapılmaktadır ve bu durumda uçuşa kabul edilmezsiniz. Uçaklı turların tamamında bu kurallar gidiş ve dönüş uçuşlarında geçerlidir. 18 yaş altı yolcularımızda aşı ya da pcr testi zorunluluğu bulunmamaktadır. Yurtdışından vatandaşlığı olup yurtdışına ait aşı kartı olan misafirlerimiz yurtdışı kimlikleri ve aşı kartları ile seyahate katılabilirler. Aşı olmadıysanız TC. vatandaşlığında olduğu gibi pcr testi zorunluluğu bulunmaktadır. (Doğu Ekspresi ile seyahat için de bu kurallar geçerlidir.)

✅ Dahil Olanlar

  • İzmir - Kars , Erzurum - İzmir arası Uçak Bileti
  • 3 Gece Otel Konaklaması
  • 3 Sabah Kahvaltısı, 2 Akşam Yemeği
  • Programda Belirtilen Tüm Turlar ve Transferler
  • Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmeti
  • Kars-Erzurum Arası Doğu Ekspresi Pulman Seyahat
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası

❌ Dahil Olmayanlar

  • Tren Seyahatinde Alınan Ekstra Harcamalar
  • Kişisel Harcamalar, Alışverişler
  • Çıldır Gölü Kızaklı Fayton Turu
  • Tüm Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Programda Belirtilen Ekstra Turlar
  • Tüm Öğlen yemekleri

🚌 Servis Noktalarımız

Bostanlı Bostanlı İskele Önü
Karşıyaka Karşıyaka İskele Yanı Anıt Önü
Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Çıkışı
Alsancak Alsancak Gar Önü / Camii Durağı
Basmane Basmane Gar Kamil Koç Önü
Şirinyer Velioğlu Fırını Karşısı
Üçyol Üçyol Merto Otobüs Durakları
Fahrettin Altay F.Altay Meydanı İstinye Park Önü
Hareket Noktalarımıza göre hareket saatlerimiz değişmektedir.

Değerli Misafirimiz,
Tur hareket saatiniz ve rehber iletişim bilgileriniz turdan 1 gün önce SMS ile gönderilecektir.

Rezervasyon Yap

25.000 ₺
kişi başı
Ön Ödeme: 500 TL/kişi

Aktif tur tarihi bulunmamaktadır.

Yeni tarihler için bizi arayın.

Size en yakın noktayı seçiniz
Yetişkin (12+ yaş)
- 1 +
Çocuk (6-12 yaş)
- 0 +
Bebek (0-6 yaş)
- 0 +
Yetişkin Toplam: 0 TL
Çocuk Toplam: 0 TL
Bebek: Ücretsiz

Toplam Tur Bedeli: 0 TL
Ön Ödeme (%20): 0 TL
WhatsApp ile Yaz